dijous, d’agost 06, 2015

El pas que creua la línia cap a la llibertat

Fins ara, el procés català ha avançat constantment i de manera ferma, mentre a l'altre banda, s'han mantingut estàtics i in-immutables en el "no" de la indissolubilitat i la "Constitución".

Els catalans, pas a pas, poc a poc i bona lletra, hem anat avançant en una direcció concreta, mentre Espanya s'ha mantingut, al menys aparentment, estàtica i inamovible.

Però en algun moment haurà d'haver-hi el punt d'inflexió, l' abans i el desprès.
O Espanya fa el pas enrere, que de moment sembla bastant improbable fins que no hi intervinguin les administracions internacionals, o Catalunya creua la línia de la insubmissió.

El 27S potser serà el primer pas mes enllà de la línia, on s'expliqui que això ja no s'atura, ans al contrari, comunicarem al mon la nostre decisió i els nostres plans.
El següent pas, a les eleccions espanyoles, on cap partit independentista català hauria de presentar-se en consciencia i mes encara, en conseqüència, que aquestes eleccions estatals no es celebrin en la provisional República Catalana, renunciant implícitament a qualsevol responsabilitat de govern al Parlament espanyol.
I finalment, al moment en que es camvii el pany de la caixa catalana i comenci a funcionar l'hisenda pròpia.

Llavors, o Espanya ja haurà reculat ni que sigui uns mil·límetres o seguirà allà plantada com un estaquirot mentre Catalunya reprendrà el seu camí cap el seu propi destí.